Blogg,  Family,  Fun,  Recreation,  Travel

Cruiselivet – herlig med sol og sommer i vinterferien!!!

Jewel of The Seas klare for avgang Dubai Foto: Reiseagenten

Cruiselivet er herlig!!!

Nå har vi kommet godt inn dette cruiselivet⛴⚓️🥰  Alle koser seg maksimalt, 28° og sol er ikke å forakte i vinterferien. Her er det aktiviteter hele døgnet og frøken Angelica er veldig fornøyd. Sol og bad, disco, minigolf og klatrevegg i pipa på båten.

Cruiset vårt startet i Dubai og går en runde rundt her i Persiabukta tilbake til Dubai. Første stopp var Sir Bani Yas en øy utenfor Abu Dhabi.  Her ble vi med på en safari i en Wildlife park, turen tok 1 1/2 time og vi fikk se så mange flotte dyr.

Arabisk Oryx en antilope som betegnes som Nasjonaldyret i Emiratene. Foto: Reiseagenten

Sir Bani Yas

Dette er en privat eid øy, En sjeik kjøpte denne øya og beplantet og fylte opp øya med ville dyr tidlig i 1970 årene så all vegetasjon på denne øya er plantet etter 1971,  for her var det kun ørken.

I 1992 fant noen arkeologer en kirke og et kloster som stammer fra 800-900 tallet og beviser at kristendomen har hatt innpass i regionen. Dette er emiratenes eneste kjente gamle kristne sted  for publikum.

Kirken ble identifisert på grunn av gipskors og formen som ligner gamle kirker kjent fra andre steder. Gravplassene bekrefter også at kristne er begravd mot øst og var gravd dypere ned i jorden, enn muslimene som var begravd med hodet mot Mekka.

Det ble funnet hundrevis av gjenstander som avslørte at øya ble benyttet av europeere på handelsreise til India og Kina. Glassene og keramikken som ble funnet, tilsier at de kom fra Kina og India. Dette mener de kan bekreftet at folket utnyttet sjøen for mat, og at de holdt husdyr som storfe, sau og geit. De antar at de kristne

Nå, nesten tre tiår siden oppdagelsen, og mer enn tusen år siden det ble bygd, kan publikum besøke stedet.

Vi måtte dessverre se det fra utsiden, da det hadde vært storm og  over forsvømmelse for 2  uker siden. Det var satt opp gjerder så fikk ikke så bra bilder dessverre.

 

 

Strandliv og bespisning

Strandliv på Sin Bas Yasi Island, Jewel of The Seas fra RCCL i bakgrunn Foto: Reiseagenten

 

Vi ble fraktet med små båter fra båten og inn på øya, her var det bespisning og bading. Crewet fra båten grillet og hadde laget buffet med masse deilig mat og drikke. Mange aktiviteter å være med på selv om du ikke ville være med på organiserte utflukter fotball  og volleyball konkurranser og vanntrampoline for ungene i vannet.

Dette var en fantastisk dag hvor alle koste seg og følte de opplevde masse.

 

Doha, Qatar

Når vi våknet opp dag 3 var vi et nytt land som denne familien kan krysse av på listen.

Når man våkner opp til denne utsikten 🤩🙌 Doha skyline Foto:Reiseagenten

 

Doha er en vakker by, her la båten til i havnen så vi tok en shuttle buss inn til byen.

Vi startet å besøke en Souk, Souk Waqif hvor du kunne kjøpe alt fra mat, krydder, leker til høner, kameler og gull. Elsker å besøke sånne steder, så mye spennende å se, oppleve og lukte ikke minst.

 

Souk Waqif i Doha, masse spennende å se og ikke minst luktene av krydder. Foto: Reiseagenten

 

Her fikk du kjøpt alt du ønsket av te og krydder😎 Foto: Reiseagenten

Doha City Center

Doha er en moderne by, som bygges ut i rekordfart. De skal arrangere Fotball VM i 2022, og idrettsarenaen holder veldig høy kvalitet. De søkte om Sommer OL men tapte, men virker som de vil prøve igjen. Det er vel kanskje varmen som kan hindre de. 50 grader er ikke uvanlig her på sommerstid🙈 Vi  endte opp å kjøpe Hop on Hop off billetter, og fikk med oss alle severdigheter. Erter en lang dag endte vi opp på Et enormt Shopping Mall med innendørs skøytebane i midten av sentret. Det var enormt og skulle utvides med ytterligere 150 butikker i løpet av kort tid. Her finner du alt som kan finne i hvilken som helst shopping Mall i USA.

Du reiser ikke hit for å gjøre gode kjøp, prisene er akkurat som hjemme eller noe dyrere. men artig å se allikevel. Veldig rent å ryddig i hele byen, du finner ikke papir på bakken.

Doha city Center Shopping Mall med innendørs skøytebane Foto: Reiseagenten

 

 

Enormt stort, så rent og fint🤩 Foto: Reiseagenten

 

Dag 4

I går la ikke båten til noe sted, kun cruising så vi benyttet dagen til å sole oss og bade. En liten runde minigolf, ble det også. Det var formell aften til middagen så da var det på med finstasen 🤩👍

Dagene flyr og i dag Ankommer vi Abu Dhabi og skal straks gå i land.

Vi høres og fortsatt god vinterferie til dere som har noen dager igjen som oss, og til dere som begynner i dag🤩🤗

God helg når den tid kommer og skal du ut å reise å trenger billetter sjekk ut linkene under🤗

Følg meg gjerne på Instagram her  legger ut en del på stories hvis du vil se litt fra turen🇦🇪⛴⚓️🌞🏝

 

Denne frøkna koser seg Max 🤩 Foto: Reiseagenten

 

Lyst på en tur østover eller bare til Doha??? Sjekk ut gode priser her👇👇👇

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.