Blogg,  Extras,  Fun,  Recreation,  Travel

Musikkreisen 🇺🎷🎺🎸🎼 del 3

Etter fine dager i Clarksdale som er vennskapsbyen til Notodden forøvrig, satt vi kursen mot Memphis, Tennessee.

Vi stoppet først på Graceland, hjemmet til Elvis Presley. Hele området langs Elvis Presley Boulevard er gjort om til Elvis «butikk» Det er hoteller og spisesteder med Elvis inspirerte navn. Selve Graceland huset er åpent i 1 etg og kjeller, mens 2 etg er sperret for familien. Men artig og se hvordan han bodde og stilen som var på 1970 tallet. Det henger private bilder og det vises filmer fra hele hans liv og karrierre.

Ute i hagen ligger gravstedet hvor hele familien er gravlagt.

Det er et enormt flott besøkssenter, masse souvernir shops og flere spisesteder. Du blir kjørt opp ned i minibuss og når du kommer ned igjen kan du sjekke ut privatflyene han brukte. Det er en stor utstilling av flyene, bilene og motorsyklene som han hadde.

Herfra dro vi til Sun Studio, platestudio til Sam Philips, der Rocken ble født!!!

Her har store stjerner som B.B King , Jerry Lee Lewis, Ike Turner, Johnny Cash, Roy Orbison og Elvis Presley sunget inn sine plater. Vi hadde en utrolig flott guide som kunne sakene sine, og vi fikk prøve å synge i samme studio som alle de store stjernene.

Vi bodde på et hotell som lå veldig sentralt i Memphis, så vi kunne gå ned til den kjente Beale street hvor det yrer av liv hver eneste kveld. Her er det musikk for «alle penga» Mange gode restauranter, bluesklubber og ikke minst platebutikker. Det er enkelt å ta seg frem i denne byen, gående eller trikken som går hele tiden og ikke minst de flotte hestedrosjenen.

Jeg måtte også besøke National Civil Rights Museum. Det er bygd opp rundt Lorraine Motel hvor Martin Luther King Jr ble skutt og drept i 1968. Dette er nok ett av de mange museum jeg har vært på som har gjort mest inntrykk på meg.

Vi var 2 dager på Beale Street Music Festival som arrangeres i Tom Lee Park helt nede ved Mississippi-elven.

Magisk og høre Alanis Morrisette og se sola gå ned i elven.

Vi fikk også høre Gov`t Mule, Tommy Castro og Kingfish og mange andre bra artister som jeg ikke husker navnene på.

Etter mange dager med mange nye musikkopplevelser, flott vær og herlig folk satte vi kursen hjem til Norge.

Jeg gleder meg veldig til neste års tur, og ønsker du å henge deg på så kan du lese mer om neste års program og bestille plass her

Ha en fortreffelig uke😊👌

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.