• Sommer i Oslo!!!

  Sommeren har kommet til hovedstaden og livet smiler. Varmen har kommet selv om det er litt ustabilt. På Onsdag tok jeg dusjen ute, var ute å luften min lille hund og det kom plutselig. Hadde vi hatt med shampoo, hadde det ikke vært noe problem å få skylt den ut😂.

  Her er det familiebesøk fra USA, så da får vi vært turister i egen by. Frognerparken, Holmenkollen, Slottet, Karl Johan, Vikinger og Folkemuseum. De vil jo gjerne få med seg alt. Jeg synes det er veldig hyggelig fordi man er jo som regel turist i andre land, og glemmer fort sitt eget land og ikke minst sin egen by.

  Holmenkollen var full av folk i går, og vi fikk en fantastisk utsikt over byen. Skimuseet og Zipline var populært, jeg holdt meg til å se på. Det var mye turister og souvenir butikkene hadde nok å gjøre. Artig å se hva man kan kjøpe, som turist. Bøker om Norge på mange språk var veldig populært, og ikke minst vikinger, troll og elg. Norske flagg og hjemmestrikkete generere, nok å velge i.

  Kong Olav V og Troll

  4th July Amerikas Nasjonaldag i Oslo

  Her blir det feiring av 4 juli i Frognerparken på søndag (noen dager før selve dagen) Det er ACCN som arrangerer feiringen for 34 gang. Så ta deg gjerne en tur og opplev den Amerikanske nasjonaldagen på Norsk vis. Begynner kl 12 med masse spennende aktiviteter og opptredener. Arrangementet er gratis så bare å henge seg på hvis du er i nærheten av hovedstaden.

  Se program og info herhttp://www.accn.no/

  American Festival i Vanse

  Holder du til på Sørlandet bør du ta en tur til Vanse litt syd for Farsund.

  Hele helgen er det festival med masse bra musikk, parader og show. Regner med at de feirer litt 4 juli der også. Skulle gjerne vært der også, men ikke alltid lett å dele seg.

  Programmet til festivalen ligger herhttp:// http://www.americanfestival.no/american-festival

  Amerika i Norge🇺🇸🇳🇴

  Ønsker alle en super helg, kos dere masse om dere er på ferie eller ei.🌞🙌🤩

  HAR DU IKKE BOOKET NOE FERIE ENNÅ SJEKK UT LINKENE UNDER DA VEL🤩🙌✈️🌎

  Du kan sjekke priser på fly  her

  Trenger du hotell sjekk prisene her før du booker noe annet sted.

  Og du får gode rabatter hvis du booker leiebil her i løpet av helgen.

 • Sommerferien er her!!!

  Nå har de fleste skolene i vårt langstrakte land tatt sommerferie, og barna blir på en måte plutselig et år eldre i august. 8 uker skal fylles med ferie og gode minner. Jeg vet at det kan være en utfordring for mange foreldre. Hva skal vi gjøre i ferien? Kabalen skal legges, får man feriert sammen som familie eller må mor og far dele seg. De fleste får det vel til med hjelp fra familie, venner og sommerskoler.

  Jeg synes at disse skoleårene går fortere for hvert eneste år🙈 Nå har lillemor plutselig bare 1 år igjen på barneskolen……. Leirskolen er straks over, hun har vært borte hele uken uten telefon. Jeg håper at når hun kommer hjem i kveld, har fått skapt masse nye minner og bekjentskaper.

  Hvor drar man når man har både store og små barn?

  Mange spør meg hvor drar vi med barn, med stor aldersforskjell? Her i huset har vi ganske bred erfaring med det. Her har vi hatt 4 stk, og det er 19 års aldersforskjell på første og siste barn.

  Jeg tør påstå at det spiller ingen rolle hvor dere drar, men heller om hva dere tilrettelegger for.

  Ett viktig spørsmål man bør stille seg er:

  Er det noe for alle på denne destinasjonen ?

  Alle familier har jo forskjellige interesser, og det er jo ikke alltid det er likt innad i hver familie heller om det ikke er stor aldersforskjell. Men finner du et sted som alle kan få oppleve «litt» er du god på vei. Når du har en som bare vil plaske i vannet og en som vil trene, er det greit å velge et hotell med basseng og treningsstudio.

  Vi er en familie som liker sol og varme, men vi liker også å se severdigheter og oppleve litt annet en bare strand. Så ja takk til begge deler.

  Hvorfor velge Charterferie?

  Dette er en av de beste strendene for små barn🤩 Alcudia på Mallorca

  Genialt hvis man ønsker sol og strand, og reiser med små barn. Det er virkelig lagt opp for å tilfredsstille barnefamilier. Er man tidlig ute hos for eksempel Vingreiser, og bor på et Sunwing senter kan man booke rom som har barnesenger, barnestoler og man kan leie barnevogn hvis du ikke tar med egen. De har også gjerne mini marked på område hvor du kan kjøpe norsk barnemat, morsmelkerstatning og bleier.

  Lillemor har kost seg Max når vi har vært på charterferie. Lollo og Bernie eller andre typer barneklubber, og masse barn på hennes egen alder. Klart det er moro for barna, og har du ikke reist mye før er det kanskje greit å ha en reiseleder på hotellet du kan få litt hjelp av.

  Har du barn i forskjellige aldersgrupper finnes det stort sett noe for alle på disse charter resorts. Det er som regel barneklubber for barn mellom 3-8 år og fra 9-12 år og noen ganger tenårings klubber fra 13 år og oppover. Her finnes det skandinavisk talende personale. Er greit hvis ikke 4 åringen snakker engelsk…….De har ofte egne soner inne på området med lekeplasser, spillerom med playstation, biljard, bordtennis og sist men ikke minst discotek.

  Veldig mange av disse charterdestinasjoner er veldig barnevogn vennlige og rullestol vennlige. Hvis jeg skal dra frem en destinasjon som egner seg fint med barnevogn og eventuelt rullestol er Alcudia på Mallorca. Her er fortauene lagd så det er lett å trille over fotgjenger feltene, uten høye kanter.

  Det viktigste med ferie er jo at alle er like fornøyde, og kan skape gode minner om hyggelige og morsomme stunder.

  Reise på egen hånd med rutefly?

  Reiser du på egenhånd kan du finne slike strender som ikke du møter naboen på😊

  Dette er som sagt før vår favoritt ferie form. Vi har vært på charterferie vi også innimellom, men det er liksom ikke helt oss. Vi har reist masse, både med fly og bil. Favoritten er selvfølgelig USA, og det digger vi.

  Den største fordelen med rutefly er at du kan reise hvor du vil, til hvilken dager du vil og ikke minst å kunne velge hvor mange dager man vil være borte. Det er ikke alltid 14 dager passer men man kan 12 dager, det er friheten og valg mulighetene som er større. På charter må man være 1 eller 2 uker, kanskje noen steder 3 uker.

  Det er fullt mulig å ta rutefly til disse typiske charterdestinasjoner, hvis du ønsker det, men det blir sjelden billigere. Du kan finne bra barneklubber osv på andre hoteller, men da er det sjelden det er skandinavisk talende personale.

  Hvis du skal holde deg i Europa er Costa Del Sol og Costa Brava kysten i Spania veldig egnet. Her finner du mye aktiviteter, og ikke bare turist butikker med souvernier i alle fasonger. Hvis man leier bil kan man komme seg litt mer rundt og oppleve mer.

  Toscana i Italia har også mange fine steder, med bra strender og mye å se. Her kan du fly til Roma, Firenze eller Pisa. Lei bil og finn en fin kystby. Her er også valgmulighetene enorme. Noen små byer som er verdt et besøk er Castiglioncello, Vada og Celina Mare. Vi har fartet mye rundt i Italia og Modena byen hvor Pavarotti kommer fra og hvor Ferrari Museumet er falt i god smak. Det var morsomt for både voksne, store barn og små barn.

  Ferrari museum er artig for både store og små

  Les også mitt tidligere innlegg om sommerferie https://www.reise-agenten.no/?p=645

  DREAM DEALS


  Du kan sjekke priser på fly her

  Trenger du hotell sjekk prisene her før du booker noe annet sted.

  Og du får gode rabatter hvis du booker leiebil her i løpet av helgen.

  Har du ennå ikke booket noe ta en kikk på charteroperatørenes hjemmesider da vel www.ving.no , apollo.no eller http://tui.no de har ofte noen restplasser hvis du kan reise på kort varsel.

  GOD SOMMER og GOD HELG🌴✈️🌎🌞🏖

 • Hvor blir sommeren av???

  Kristiansand dyrepark

  Venter du også på sommer?

  Jeg venter og venter på denne sommeren da…. Vi er allerede i midten av juni og det som har lignet mest på sommer var i slutten av april.

  Jeg føler at det er høst ute allerede, og det fikk meg til å tenke på en ide jeg har hatt i noen år. Hva med å reise til Minneapolis, Minnesota å feire Thanksgiving og oppleve ekte « Black Friday» I mitt hode høres det veldig spennende ut. Noen syns sikkert det er galskap, men alle er vi forskjellige.

  ÅRETS HØSTTUR TIL USA ?

  Thanksgiving er alltid den 4 torsdagen i november i USA og i år er det 28 november. Da feirer man at innhøsting ble bra, og hele familien samles. Det serveres Kalkun med masse deilig tilbehør, og gresskar kake med krem til dessert.

  Har så lyst til å oppleve dette, så nå er jeg i gang og leter etter gode priser på fly og hotell. Lyst til å være med???

  Black Friday er alltid dagen etter Thanksgiving, og Mall of America er ett av verdens største kjøpesentre. Jeg bare digger det senteret, med sine 520 butikker er utvalget stort nok for de fleste. Black Friday her må bare være himmelsk🤩🙌 Minnesota har ikke moms på klær, så det er muligheter for veldig gode kjøp. Det har egen fornøyelsespark, gocartbane, kino og akvarium. Og alt dette er under ett tak, har du med noen som ikke er så glad i å shoppe er det mange steder de kan sysselsettes.

  Mall of Americas versjon av Walk of Fame 🤩


  Selv om det er stort føles det ikke kaotisk🙌

  :

  Black Friday shopping

  Black Friday var opprinnelig ment som begynnelsen på julehandelen, og vi har jo tatt etter her i Norge også, men jeg På mange utsalgssteder åpnes dørene ofte klokka tre på natta eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer til sterkt reduserte priser, så her kan man

  «Black Friday» er et begrep som har blitt benyttet i mange sammenhenger. En av de eldste historier om selve dagen er fra midten av 1800 -tallet. Det var finanskrise i USA og alle butikker slet med røde tall. Dagen med gode tilbud gjorde at butikker reddet årets overskudd.

  Det er selvfølgelig Black Friday i alle typer butikker og ikke bare på store kjøpesentre, det ligger også en ganske bra Outlet i Minneapolis. (Twin Cities Premium Outlet) Mulighetene er i hvertfall store og det er mye å finne på i denne staten.

  Det er veldig mange norske etterkommere her borte, veldig mange av de som emigrerte til USA fra Norge havnet der, så det er stor mulighet for at du møter noen som sier de er norske. Det er bare det at de kan ikke norsk, og de har aldri vært her, men besteforeldrene var norske altså😂

  Er du glad i øl, er dette et bra sted med masse microbryggerier. Finnes mange organisert turer til forskjellige bryggerier. Jeg har vært på ett som heter UTEPILS. Jeg trodde de var norske siden de kalte stedet det, men det var bare at de syntes navnet var kult😂

  Hvis du trenger flybilletter eller hotell til Minneapolis eller hvor som helst i verden ta en titt på linken nedenfor. Vil anbefale å fly Icelandair eller KLM hvis du skal til Minneapolis. Da får du en mellomlanding i Europa som gjør at du slipper å ta ut bagasjen når du kommer til USA. Det går greit men du må hente ut bagasjen og sjekke den inn på nytt.

  Søk på tvers av flyselskaper, reisebyråer og lavprisselskaper
  momondo.no – billigst og best

  Følg meg gjerne på Instagram HER

  Ønsker alle en fortreffelig helg, kos dere masse om det blir sol eller regn🥰

 • Hva gjør du i pinsehelgen? Langhelg igjen!!!!

  Villa Malla på Hurumlandet

  Nok en langhelg står for døren, ukene bare flyr avsted. Regner med at det er flere enn meg som flyr på avslutninger på skole og fritidsaktiviteter? Her går det i hvertfall i ett, men godt å kjenne at man lever også🤩. Jeg skal innrømme at det skal bli godt med litt «sommerferie» (fri fra aktiviteter), og kunne finne på litt andre ting. Hvis det nå bare kan komme litt sol og varme, skal jeg nyte litt terrasse tid med en god bok og litt reiselektyre.

  Pinsehelg

  Denne helgen er det stor trafikk for helgeturer både i inn – og utland. Har du ennå ikke bestemt deg ta en titt på denne siden Sjekk her om du finner deg en tur da vel.

  Aldri for sent å booke seg en tur, selv om det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen.

  Her blir det nok en hjemme langhelg, da min nevø skal konfirmeres Pinseaften. Nå har de siste kveldene gått med til forberedelser, skriving av tale, stryking av bunadsskjorte og andre klær. Blir nok en hyggelig feiring av en kjekk gutt med familie, og ikke minst veldig god mat.

  Har du prøvd å være turist i egen by eller nabobyen?

  Ikke alle har mulighet til å reise langt selv om det er langhelg, men prøv å finn på noe du vanligvis ikke gjør. Hvor ofte besøker du et museum eller andre turist attraksjoner i din egen by, eller nærliggende byer? Sjekk ut på Facebook eller i lokalavisen om hva som skjer i ditt distrikt, du vil bli overrasket hvor mye som skjer hver eneste helg.

  Jeg bor slik til at Oslo er ganske nært, der skjer det jo alltid noe. Drøbak og Moss er også ganske nært, og det er også byer som har mye å by på.

  Gjestehavna i Drøbak en tidlig vårdag👆

  Blir været bra resten av helgen, får man være turist i egen by eller ta seg en tur til nabobyen kanskje??

  Planen min er å besøke Galleri F15 på Jeløya utenfor Moss. Jeg har ikke vært der på mange år så det kan bli en hyggelig overraskelse. Edvard Munch bodde her i perioder og har malt mange av bildene sine her. De serverer visst også en fantastisk kringle her😊 så ta turen du også da vel😀

  Kan også anbefale å ta en titt på http://www.visitoslofjorden.no her finner du mye nyttig info og tips om steder å besøke langs Oslofjorden.

  Galleri F15 på Jeløya utenfor Moss

  Håper det ga deg noen ideer, alle steder i vårt langstrakte land har noe å se på, ta en tur ut på/til noe du ikke har sett på mange år. Garantert at du ser det med andre øyne nå. Og bli ikke overrasket hvis du har vært et sted som barn og husker det som gigantisk, det er kanskje ikke like stort i dag🤣🤣🤣

  Ønsker alle en fantastisk pinsehelg 🤩🙌så får jeg skrive ferdig talen og øve, samt starte på bakeoppdraget mitt til i morgen🎂🧁

  Følg meg gjerne på Instagram http://www.instagram.com/reiseagenten der legger jeg ut en del på stories, samt litt konkurranser og giveaways😊

  Ta også en titt på noen av mine eldre innlegg https://www.reise-agenten.no/2019/04/26/utnytter-du-helligdagene-til-ekstra-ferie/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.