• Den store musikkreisen del 2🇺🎷🎺🎸🎼

  Etter noen dager i New Orleans med festival og seiling med hjuldamper på Mississippielven, satte vi kursen nordover mot Ckarksdale og staten Mississippi.

  Vi stoppet i Bentonia og skulle se på En berømt Juke Joint fra 1949, når vi kom durende inn med bussen var det mange nysgjerrige blikk. Noen tok noen telefoner og plutselig kom sjefen sjøl Jimmy «Duck» Holmes, vi fikk servering og en privat konsert. Var flaks han var hjemme for han skulle jo til Memphis på festival om noen få dager.

  En opplevelse som ikke var planlagt🤩

  Vi sjekket inn på Shack up inn, skal du overnatte her er det viktig å booke tidlig. Alle som er på disse kanter bør ihvertfall sjekke om de har ledige skur😊 Sengene er gode og selv om det ser veldig primitivt ut.

  Kvelden ble tilbrakt Downtown Clarkesdale hvor vi møtte Stan Street en utrolig bra artist og kunstner. Det ble både konsert og kunstutstilling på hans Hambone cafe 👌 Vi var også på Ground Zero som er Morgan Freemans juke joint. God mat og knall konsert scene.

  Byen har også mange kjente instrumentmakere, vi var innom en som lagde munnspill🤩 Fasinerende👌

  BB Kings gravsted ligger også her, lagd som et flott museum🎼 Ellers er også Delta Music Museum verdt et besøk!!!

  Er du interessert i musikk, og da spesielt blues må du besøke Clarkesdale, kjent som bluesens fødested🤩🇺

  Lyst å bli med på en sånn her tur???

  Sjekk Ut Mer Her

  Ønsker alle en fortreffelig helg og advent🎄

  Neste uke blir det Memphis og Graceland🇺😍🎸🎷

 • Glad i musikk??? Hva med å la din neste ferie fylles med musikk og glede 🎼🎷🎸🎺

  Årets musikktur var veldig vellykket og her gledes det til april 2019. Det kan virkelig anbefales å reise på denne turen.

  Jeg er i utgangspunktet ikke en jazz og bluesfan, men elsker musikk.

  Turen starter I New Orleans med 2 dager på New Orleans Jazz & Heritage Festival. Den ligger på en veddeløpsbane litt utenfor byen, så man blir fraktet i skolebusser ut til festivalområdet.

  Festivalen har vært arrangert siden 1970, og starter alltid siste helgen i april og varer i 10 dager. Det er mange scener og telt på området, du kan høre på alt fra R&B, Rock, Rap, Gospel, Jazz, Blues, Country, folkemusikk….ja rett og slett alle sjangere. Så her kan hele familien finne sine favoritter. Listen over kjente artister er så lang at den kan ikke nevnes, men Mitt høydepunkt var Rod Stewart.

  Man får også oppleve et utrolig hav av boder som selger lokal mat og kunsthåndverk. Her kan du smake Jambalaya, Alligatorpølser, røde bønner og ris, po’boy sandwich, østers, grillede tomater og maiskolber og masse mer.

  Skal du rekke å smake på alt, må du reise mange år 🙂

  Vi rakk selvfølgelig å se litt av byen, Bourbon Street og Frenchmans Street. Hele byen står på hodet når det er festival. Artig å se hvordan de sperrer gatene, og musikere tar med seg instrumentet sitt og finner noen å spille med.

  Fortsettelsen følger🤩🇺

  Nysgjerrig på neste års program sjekk linken http://us-travel.no/

 • Black Friday til glede eller irritasjon???

  God fredag eller Black Friday 🖤

  Noen som har vært ute og gjort noen gode kupp i dag??

  Har sett de fleste sentre i Stor Oslo åpnet kl 07.00 og skal være åpne til midnatt😱

  Her i Norge er vi jo ganske ferske på Black Friday. Norwegian outlet i Vestby innvidde det norske folk til denne kjøpefesten, i 2010, folk stod i kø hele natten. Nå har hele handelstanden tatt etter, og nå er det ikke bare en dag men hele uken.

  Black Friday var opprinnelig ment som begynnelsen på julehandelen, og er alltid dagen etter Thanksgiving i USA. På mange utsalgssteder åpnes dørene ofte klokka tre på natta eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer.

  Thanksgiving i USA er alltid på den fjerde torsdagen i november og derfor er Black Friday en fredag mellom 23. og 29. november.

  «Black Friday» er et begrep som har blitt benyttet i mange sammenhenger. En av de eldste historier om selve dagen er fra midten av 1800 -tallet. Det var finanskrise i USA og alle butikker slet med røde tall. Dagen med gode tilbud gjorde at butikker reddet årets overskudd.

  Flyselskapene har veldig gode priser i dag, så hvis du har planer om noen spesifikke reiser sjekk alle sammen✈✈✈ Book før midnatt 🤩🤩🥰 noen selskaper har faktisk tilbud frem til søndag kl 23.59)

  Hva med Island til 1090,- t/t kr eller USA/Canada til kr 2690,- t/r sjekk icelandair.com reiseperiode mellom 9 januar-9 april 2019

  New York blir nok booket her i kveld🇺🇺🇺

  Ønsker alle en riktig God helg med eller uten shopping!!!

 • Jul i San Fransisco i år???

  Hva med å legge juleferien til San Fransisco i år????Reiser du i romjulen så får man litt jul både i Norge og ute på farten. Temperaturen er god mellom 13-15 grader, så man kan være mye ute. Byen er fantastisk pyntet med glitrende julelys, og du kan smake deg igjennom alskens julegodterier på hvert gatehjørne. Det et mye å gjøre i denne byen på denne årstiden.

  Det anbefales å ta en av de guidede turene, men da begynner det å haste med forhåndsbooking.

  Her er noen juleturer som skal være magiske💫

  Seiltur

  Hopp ombord på seilskuten « Freda B’» og opplev byen fra den andre siden av Golden Gate bridge Sausalitos fantastiske lys- og fyrværkerishow,som helt sikkert vil få deg i julestemning. Freda B, der er kjent for å være et utrolig velholdt seilskute med god mat og hyggelige ansatte.

  Busstur

  Ta en tur med en åpen dobbeltdekker buss på turen, vil du oppleve San Franciscos festlige juletrær og blinkende lys,som utsmykker byen i vintersesongen.

  Mens du lytter til hyggelige julesanger og lener deg tilbake i bussetet, vil du få gratis godteri og souvenirs, som du enten kan ta med hjem eller nyte ombord.

  Brannbil

  Hvis en dobbeltdekker ikke kul nok for deg, hva med å se byen fra en brannbil? San Francisco Fire Engine Tours tar deg blandt annet med forbi Union Square og langs havnefronten, Embarcadero, hvor får et unikt innblikk i bydelenes severdigheter. Julesanger vil spilles i bakgrunnen som et hyggeligt soundtrack, og du vll nok komme i en god julestemning.

  Trikken

  Denne vakre tradisjonen. som har eksistert i nesten ti år, består av en 90 minutters morsom kjøretur med San Franciscos ikoniske trikk. Du får blant annet utlevert en julehatt, mens julesanger vil spilles over høyttalerene. Dette kan gjøres frem til 30 desember . (Unntatt 25)

  Sjokoladetur

  Dette er en tre timers gåtur med det prisbelønnede Gourmet Walks-team som er et absolutt must-do for alle sjokolade elskere. Nyt de sjenerøse smaksprøvene fra syv av San Franciscos berømte sjokolademakere, mens du beundrer de flotte julelysene på Union Square, Embarcadero og Westfield San Francisco Center.

  Kan du ikke få nok av julen?

  Så er du ikke den eneste! San Francisco er det perfekte sted å oppleve denne magiske høytiden. Både øyne, smaksløker og ører vil være tilfredsstilte på den mest julete måte, som du kan tenke deg🎄🎅

 • Fredag igjen !!!! Hvor blir uken av?

  Da var plutselig den beste dagen i uken her igjen!!!

  Syns ukene går så fort, er bare mandager og fredager jo😳

  Jeg er litt over gjennomsnittet interessert i hvordan andre kulturer bor og lever. Når jeg har vært på steder det bor noen minoriteter må jeg liksom sjekke det ut😊

  Jeg var i Pennsylvania. Skulle sjekke ut Hershey sjokolade museum, noen fornøyelsesparker, Philadephia storbyen og jeg skulle spise Philly steak😊 Men det bor det en del Amish folk der, har jo sett de på TV. Er det virkelig sånn de bor?? Dette måtte sjekkes ut!! Så jeg dro til Lancaster og som dere ser på bildene. Det er spesielt å se skilter ops for hest og kjerre i dagens samfunn.

  Amish folket er et fredelig folkeslag, de fleste driver gårdsbruk, og de er dyktige håndverkere, Spesielt møbelsnekkere og annnet kunsthåndverk. De lever som på 1800 tallet ennå. De har ikke strøm , de har ikke lov til å kjøre bil, men de kan sitte på😊 og de bruker ikke bankkort, kun cash kontant, selv skatten sin betaler de kontant😊 Jeg ble fascinert av hvordan de får det til. Alle som ikke er Amish er «engelske».

  Skal du på denne kanten av USA så ta deg en tur å se og besøk en av besøksgårdene. Smak på Pretzels med sennep, eller noen av de andre deilige tingene de lager.

  Ønsker dere alle en riktig god Helg

 • Herlig det er helg!!!

  Nå har helgen begynt for meg. Den blir nok hektisk, men det liker jeg.

  Har du begynt å tenke på neste års ferier ???

  Det lønner seg alltid å passe på når flyselskapene har kampanjer. Kan være mye å spare, Har du mulighet for å reise en dag eller to før skoleferier kan man ofte gjøre noen kupp.

  Det er deilig å ha noe å se frem til.

  Jeg gleder meg til våren, har mye på agendaen. Årets musikk tur til New Orleans er en av de jeg gleder meg mest til.

  Gleder meg til å legge ut oppdateringer derfra når den tid kommer.

  Legger ved noen bilder fra i fjor, så ønsker jeg alle en fortreffelig helg.

 • Madrid en opplevelse!!!

  Madrid er en by jeg har besøkt noen ganger, og som jeg gleder meg til å besøke igjen i april.

  Byen har mye å by på for både liten og stor. Er du fotball interessert er det et flott museum på Real Madrids stadion, Santiago Bernabeu.

  Har du med deg barn finns det en flott Zoologisk have som også har både akvarium og delfinarium. Ellers kan det nevnes at det finnes innendørs skibakke det kan være verdt å besøke. ( ligger ca 25 km utenfor sentrum)

  Shopping finnes selvfølgelig også her, alt fra de store designerbutikkene til Zara, H&M og Primark.

  På matfronten må jeg virkelig anbefale å være med på en tapas tour. Man går fra sted til sted og for smake på utrolig mye god mat med drikke til.

  Ellers er det flust av mange gode restauranter. Husk spanjolene spiser ikke middag før 20.30.

  Ønsker du å bo sentralt vil jeg anbefale å bo nær Gran Via. Mange gode hoteller å velge mellom i alle prisklasser.

  Daglige avganger med direktefly fra Oslo.

  God tur !!!!

 • #Julemarked Tallin 2018

  Vurderer du å reise til ett julemarked i år? Hva med Estland og Gamlebyen i Tallinn??? En koselig by som lett å ta seg frem i,  og nydelig mat til gode priser.

  Julemarkedet i år er fra 21 november til 8 januar. Da forvandles torget utenfor rådhuset til en liten eventyr by med mange små boder som selger alt fra strikkegensere, votter, luer, til smykker og julepynt. Det er også boder som selger varm suppe, pepperkaker og toddy når kulden setter inn. 

  Hvis man ikke bare er ute etter kunsthåndverk, kan det anbefales å ta en tur på Viru Shoppingsenter som ligger midt i byen, senteret har 109 butikker og jeg regner med at de fleste kan få gjort unna noen julegaver der. Senteret er åpent fra kl 09.00  -21.00 hver dag.

  Det finnes veldig mange gode 4 og 5  stjerners hoteller sentralt i Tallinn , som har full spa meny med gode priser for oss nordmenn. Velger du å bo litt utenfor byen er prisene lavere.

  Hvis man skal gå på ett museum ville jeg valgt KGB museet, en lærerik opplevelse. Ligger I Viru Hotel.

  Har du mulighet for å reise i ukedagene kan du fint få flybilletter og 5 stjerners  hotell for rundt kr  2.500,- pr pers. (man-tors) velger du å reise i helgen må du ut med mellom 3.500,- -4.000,- pr pers.

  Ta med kjæresten eller venninne/vennegjengen da vel!!!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.